Werkwijze

Voorlichting/
workshop

In de workshop “Voel je fit met je financiën op de rit” worden geldzorgen op een laagdrempelige en collectieve manier besproken. Het praten over geld wordt gemakkelijker.

Vooraf bepalen we, eventueel samen met de werkgever, welke onderwerpen tijdens de workshop aan bod gaan komen. Hebben werknemers behoefte aan praktische bespaartips, willen ze meer weten over toeslagen of nemen we de verzekeringen eens onder de loep? Alles is mogelijk.

Als blijkt dat de workshop toch persoonlijke vragen oproept, dan kunnen we dit individueel verder oppakken.

Online workshop

Voor uw werknemers is het mogelijk om een online workshop te volgen. Deze corona tijd brengt voor de financiële huishouding van uw medewerkers de nodige onzekerheden met zich mee. De online workshop geeft antwoord op vele financiële vragen.

Inhoud

Het is belangrijk om onder werknemers zoveel mogelijk betrokkenheid en draagvlak te creëren. Door middel van flyers met tips en informatie stellen wij de medewerkers binnen een bedrijf op de hoogte van ons doel.

Hoe ziet zo’n workshop eruit?
 • Werknemers krijgen praktische informatie, actueel nieuws en tips met betrekking tot financiële huishouding, verzekeringen, toeslagen en de belastingdienst
 • We bevorderen het financiële inzicht en de zelfstandigheid van de werknemer
 • We geven uitleg en toegang tot de app, ter voorbereiding op de eventuele bespaarcheck
 • We geven duurzame bespaartipstips
INHOUSE coaching

Als budgetcoach zijn wij wekelijks op een vast tijdstip in het bedrijf aanwezig. We willen voor werknemers zo bereikbaar en laagdrempelig mogelijk zijn.

Iedereen kan tijdens het ‘inloopspreekuur’ bij ons terecht voor de meest uiteenlopende financiële vragen. Is er onduidelijkheid omtrent de belastingaangifte? Snapt een werknemer zijn energienota niet of waar hij rekening mee moet houden bij de geboorte van z’n kind? Wij helpen graag.

Waarom inhouse coaching?

 • Wij maken op een laagdrempelig manier financiële zorgen en problemen bespreekbaar
 • Zo voorkomen we stress en ziekteverzuim
 • Bedrijf kan zich richten op de core business
 • Uitleg en toegang tot de app ter voorbereiding op de eventuele bespaarcheck
 • We voorkomen onnodig bellen tijdens werktijd met moeilijk bereikbare instanties
bespaarcheck

Bedrijven die gebruikmaken van onze diensten, geven hun werknemers automatisch toegang tot onze app. Dit is een tool waarmee iedere gebruiker zijn financiële zaken eenvoudig in kaart kan brengen, zonder dat de werkgever aan de achterkant meekijkt. De app geeft inzicht, advies én praktische bespaartips gericht op iemands persoonlijke situatie. Ook vinden werknemers hier een formulier waarmee ze zich kunnen aanmelden voor een bespaarcheck.

Een bespaarcheck maakt je bewust en het levert je financieel voordeel op.

stappenplan

Of je nu wel of geen geldzorgen ervaart, de bespaarcheck is voor iedereen interessant. Alle inkomsten en uitgaven worden naast elkaar gelegd, waardoor een werknemer direct inzicht krijgt in zijn financiële huishouding. 

De check bestaat uit de volgende stappen:

 1. Kennismakingsgesprek
 2. Inventarisatie
 3. Inzichtelijk maken van inkomsten en uitgaven
 4. Mogelijkheden tot besparen
 5. Mogelijkheden tot verruimen van inkomsten
 6. Bespreken budgetplan

Het wordt duidelijk waar de bespaarmogelijkheden liggen, maar ook op welke manier bepaalde inkomsten kunnen worden verruimd. Onze budget- en bespaartips zijn praktisch en direct toepasbaar. Je kunt onmiddellijk geld besparen door bijvoorbeeld te veranderen van energieleverancier of verzekeraar, door te snijden in abonnementen en boodschappen of door juist een toeslag aan te vragen waarvan je niet wist dat je er recht op had.

Schema 1-3

Meer weten over uw mogelijkheden als werknemer?

Wij geven vrijblijvend advies