HELP! Ik red het niet met mijn weekgeld…

€ 90,– in de week, moeder met 3 kinderen en rondkomen lukt maar niet. Die ervaring kun je alleen maar delen als jezelf als budgetcoach meedoet met je klant! Niet 1 keer maar meerdere keren. En ik kan je vertellen dat je best creatief moet zijn. Laat dit nu net een probleem voor deze mensen zijn. Ze zijn onzeker, hebben een hoofd vol zorgen en een negatief zelfbeeld.

Om haar het hart onder de riem te steken dat het wel lukt is om vooral samen “de wedstrijd” aan te gaan. Maar wel zelf op “ontdekkingsreis” door de winkel te gaan maar nu met een andere mindset. De mindset van “lukt het mij ook om deze opdracht te vervullen” zonder druk op te leggen.

In eerste instantie zag ze mijn hulp niet zitten, weer iemand die meekijkt. De muur in het eerste gesprek was duidelijk voelbaar, maar toen ik zei dat ik meedeed gaf haar dit een juiste drive en zette haar aan tot “anders denken”:

  •  Thuis een boodschappenbriefje maken
  •  Vooruit nadenken wat je van plan bent te eten en wat er in de aanbieding is
  • Wat haal ik in huis en waarom, stilstaan bij de boodschappen die in het karretje gaan
  • Heb ik echt nu/deze week nodig?
  • Verleidingen zoals aanbiedingen kunnen laten staan, heb ik het nu nodig?
  • Maak alles op wat nog in de koelkast staat, wees creatief samen met je kinderen.
  • Al die voorraad in de (koel)kast, wat levert het op?

Er is duidelijk bewustwording gecreëerd, door zelf te ervaren en samen te reflecteren. Nu ze ook daadwerkelijk geld overhoudt geeft dit zelfvertrouwen, voelt dit goed en heeft ze een veilig en safe gevoel.
We zijn nu een maand onderweg en het leuke is dat ze er duidelijk lol aan heeft. Dus facetimen en appen we wekelijks nog even hoe het gaat. Haar reactie “Ik houd steeds meer over in de portemonnee en dat steuntje in de rug, iemand die je niet veroordeeld en beoordeeld dat geeft moed en voelt goed”. Met geld overhouden ben ik blij mee maar met de bewustwording en haar gevoel nog veel blijer. Nu volhouden en gewoon even dat complimentje, haar laten zien dat ik trots ben, niet alleen via facetime maar ook af en toe met wat humor via de app!